מהי למידה דיגיטלית ויתרונותיה
נפתח בחידה. איך אפשר ללמד כמות גדולה של עובדים, שחלקם מהם מרוחקים פיזית ממשרדי הארגון, אודות התפקיד שלהם, הנהלים של הארגון, ידע מקצועי שהם חייבים לשלוט בו, עדכונים, אבטחת מידע, כללי בטיחות או כל תוכן אחר, מבלי שהעובד או העובדת יירדמו משעמום? בלי להתחיל לתזז מדריך מוסמך 3700 ק"מ בשבוע? ובלי לעצור את העבודה ליום שלם בכל הארגון?
בשתי מילים: למידה דיגיטלית.
למידה דיגיטלית היא הדרך הכי מתקדמת, חסכונית בזמן ומשאבים, מעניינת ויזואלית, ועדכנית היא לייצר
עזרי למידה טכנולוגיים. אז הגיע הזמן להגיד ביי ביי לחוברות הלמידה ולקורסים הפרונטליים, ושלום לקורסים דיגיטליים ולמרחבי למידה דיגיטליים. מה זה למידה דיגיטלית? מה זה סביבת למידה דיגיטלית? מה היתרונות שלה? באיזה טכנולוגיה היא נעשית? ואיך זה נראה בפועל? המומחים של HR+ הולכים לעשות לכם סדר ולחשוף אתכם לכלי שהעובדים שלכם כבר מכירים מזמן מקורסים שהם רכזו ברשת בכל תחום בעולם, והגיע הזמן שגם מקום העבודה ידבר את אותה השפה.
מה זה בעצם למידה דיגיטלית?
לארגון שלכם יש הרבה מאוד ידע להעביר לעובדים במטרה להכשיר אותם, לייעל את העבודה שלהם, ולדאוג לעדכון תמידי. ב- HR+ יודעים להיעזר באמצעים הטכנולוגיים הקיימים היום בשביל לפתח מוצרים דיגיטליים המנגישים את המידע של הארגון בצורה ויזואלית ואינטראקטיבית, הכי קלה ונוחה שיש וגם סופר מושכת ומעניינת.
תארו לעצמכם שבמקום שהעובדים שלכם יישבו מול ספר של 1,000 עמודים של נהלים, כללים, שירותים, רגולציות (מה שכמובן מקטין את הסיכוי שהם יעשו את זה ויספגו את החומר בצורה יעילה), הם יפתחו את הלפטופ שלהם או הנייד ויקבלו את כל המידע בפורמט של סיור וירטואלי, מדריך דיגיטלי בפורמט של סרטוני וידאו קצרים כחלק מקורס דיגיטלי או אפילו משחק דיגיטלי או סימולטור.
במילים פשוטות למידה דיגיטלית לוקחת את חומרי הלמידה הארגוניים והופכת אותם לכלי טכנולוגי מגניב המאפשר למספר גדול של עובדים ללמוד ממנו בקצב שלהם, לבד ובהתאם לצרכים של הארגון.
מהם היתרונות של למידה דיגיטלית?
לפיתוח מערכת למידה דיגיטלית יש לא מעט יתרונות כאשר הראשון והבולט שבהם הוא חסכון בזמן ומשאבים. תם העידן שבו הארגון צריך להשקיע זמן אינסופי בלימודים פרונטליים, קורסי הכשרה, חוברות וספרי הדרכה ועוד. ברגע שהארגון מפתח מוצר דיגיטלי כל המידע נאסף לשם, הוא יכול לעשות בו שימוש אינסופי וזמן רב ומשאבים יקרים נחסכים.
יתרון נוסף הוא שבזכות יצירת סביבת למידה דיגיטלית בארגון אפשר להגיע עם תכנים רבים למספר גדול של עובדים במקביל ללא תלות במיקום הפיזי של העובד. בדרך זו הארגון יכול להיות בטוח שכל העובדים שלו יקבלו את ההכשרה המקצועית המתאימה להם.
אתם יכולים לשאול 'אבל רגע, איך נדע מה רמת הידע של העובד אם הכל נעשה בצורה דיגיטלית?' גםלכך יש פיתרון טכנולוגי! במערכת הלמידה הדיגיטלית ישנה אפשרות לעובדים לתרגל ולמנהלים לבצע מעקב ולדעת מה רמת הידע של העובדים. כל זה מוביל אותנו ליתרון נוסף שהוא יכולת בקרה ומעקב.
העתיד כבר כאן
לימודים זה משעמם? תחשבו שוב. הלמידה הדיגיטלית עושה שימוש בטכנולוגיות המתקדמות ביותר: טכנולוגיות AR & VR, שהופכת את הלמידה לחוויה מסעירת חושים. באמצעות טכנולוגיית AR ניתן לשלב אלמנטים בסביבה הקיימת בזמן אמת ובאופן אינטראקטיבי. בזכות טכנולוגיית VR ניתן לערוך סימולציה של סביבה באופן הנותן למשתמש אשליה שהוא נמצא שם.
בעזרת הטכנולוגיות המתקדמות השמיים הם הגבול. סיורים וירטואליים מרגשים? משחקים דיגיטליים ללמידה שיסחפו את העובדים? בדרך זו כל מידע מורכב יהפוך לנגיש וחוויתי. העובדים שלכם יחוו עולמות אחרים וסביבת מציאות אחרת שתהפוך את הלמידה לחווייתית, מהנה, מאתגרת ובלתי נשכחת!
איך זה נראה בפועל?
עד כה דיברנו על 'עזרי למידה טכנולוגיים'. בואו נדבר תכלס מה זה אומר? גם כאן המגוון הוא באמת רחב: קורסים דיגיטליים, סימולטורים, סיורים וירטואליים, משחקים דיגיטליים ללמידה, מדריכים דיגיטליים, מצגות, קיט הדרכה, לומדות רגולציה ולומדות מקצועיות. הכל בהתאם לצרכים של הארגון שלכם. כך למשל ב-HR+ פיתחו עבור רשת סופרים גדולה המונה אלפי נותני שירות, שצריכה לחפוף את העובדים שלה ולהעביר לעובדיה את החזון והתפיסה שלה, קורסים דיגיטליים הכוללים את כל הידע הקיים בתחום השירות.
בדומה, HR+ יצרו קיט הדרכה הכולל שיעורי הדרכה שונים ומגוונים בהתאם לבעלי התפקידים השונים והמחלקות הקיימות: מנהל/ת מחלקת ירקות, מנהל/ת מחלקת מאפייה, מנהל/ת מחלק קופות. כל בעל תפקיד יוכל למצוא בתוך הקיט שלו תוכן מגוון מותאם. למשל מנהל/ת מאפים יימצאו מידע בנושא 'איך מנהלים מלאי?', 'ספירת מלאי תקינה', 'איך שומרים על מלאי תקין' ועוד.
עוד פיתוח נפלא הוא 'משחקים דיגיטליים ללמידה'. במה תבחרו? 'חדר בריחה: צופן השירות', 'המרוץ למיליון לעובדים חדשים', 'מונופול לסוכני ביטוח'. אגב, כל המשחקים הדיגיטליים הללו אינם מומצאים. או שאולי דווקא כן? נסביר. מדובר בפיתוח מקורי ויצירתי של HR+ שהוכנו עבור חברות וארגונים שבחרו לשלב משחק ולמידה. היום אנחנו יודעים שמשחק הוא לא רק לצורכי שעשוע ודווקא שילוב של משחקים בעולם העבודה תורם להפנמה של החומרים, יוצר מוטיבציה אצל העובדים ועוד.
לסיכום
עולם הלמידה ומרחב הלמידה הדיגיטלית בארגונים עבר מהפכה של ממש כאשר היום הדרך הכי אפקטיבית להעביר לעובדים כל תוכן שהוא היא באמצעות פיתוח מערכת למידה דיגיטלית. ב- HR+ יודעים לשפר את חוויית הלמידה, להעניק כלים מקצועיים עדכניים ועצמאיים לכל העובדים של האירגון, בכל זמן ובכל מקום. היתרונות שהארגונים השונים יכולים לקבל כתוצאה מהלמידה הדיגיטלית מייעלים את הארגון ובסופו של יום גם משפרים את האיכות של החומר האנושי שלו. פנו למומחים של HR+ לבחון איך חווית הלמידה הדיגיטלית יכולה להראות בארגון שלכם.
מאמרים נוספים
Let’s Meet
רוצים להתייעץ איתנו?
השאירו פרטים ונחזור אליכם